fi gb

Abel & Cole otti ensimmäisenä Britanniassa käyttöön kompostoituvan, kirkkaan pakkauskalvon

Luomu-vihanneksia ja elintarvikkeita Britanniassa kotiovelle toimittava yritys Abel & Cole on ottanut käyttöön Suomessa valmistetun läpinäkyvän biohajoavan ja kompostoituvan pakkauskalvon.  Kalvon avulla tuoretuotteiden ja vihannesten säilyvyysaika pitenee ja ruokahävikki pienenee.


 

”Etsimme usealta pakkausmateriaalin toimittajalta pakkausmateriaalia, joka soveltuisi kierrätettäväksi tai kompostoitavaksi, säilyttää tuotteen laadun korkeana ja on GMO-vapaa”, kertoo Will Robinson, Abel & Colen tuotantopäällikkö. ”Plastirollin läpinäkyvä kalvo on todella lunastanut kaikki nämä lupaukset”.

Plastirollin Bioska 506 pakkauskalvo on tehty täysin kompostoituvasta ja biohajoavasta materiaalista, eikä sen valmistuksessa ole käytetty geenimuunneltuja raaka-aineita. Kalvon voi hävittää kompostoimalla, jolloin se hajoaa muutamassa kuukaudessa.

“Tästä pakkauskalvosta tekee ainutlaatuisen sen kirkkaus ja läpinäkyvyys sekä biohajoavuus ja  kompostoituvuus”, kertoo Jukka Suvisalmi, Plastirollin myyntipäällikkö. “Kalvo on monikerroskalvo jossa on yhdistetty useaa eri bio-muovin raaka-ainetta. Tämä mahdollistaa kalvon funktionaalisten ominaisuuksien, kuten hengittävyyden ja kosteuden läpäisykyvyn räätälöimisen kuhunkin käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvalla tavalla.”

 

 

Plastirollin testien mukaan pakkauskalvo voi pidentää joidenkin vihannesten säilyvyysaikaa jopa kuukaudella, ja herkkien vihannesten, kuten esimerkiksi lehtisalaatin, sienien ja mansikoiden säilyvyysaikaa jopa 1-2 viikolla. Säilyvyysajan pidentyessä saadaan myös pienennettyä merkittävästi vihannesten ja pakkausmateriaalin hävikkiä.

Abel & Cole on alansa pioneeri eettisesti hankittujen luomutuotteiden kotiinkuljetuspalvelussa, jota yritys on tehnyt vuodesta 1988 lähtien. Kestävä kehitys on yrityksen keskeisiä arvoja. Yritys panostaa vahvasti kierrätykseen, pakkausten minimointiin, hyväntekeväisyyteen lahjoittamalla ylijäämäelintarvikkeet apua tarvitseville, ja suunnittelee jakelureitit ekotehokkaasti.