fi gb

Pirkka-vihannekset pakataan Plastirollin kirkkaaseen biokalvoon

Ruokakesko otti käyttöön biohajoavan pakkausmateriaalin hillitäkseen ilmastonmuutosta ja edistääkseen luonnonvarojen kestävää käyttöä.

 Plastirollin kirkasta biokalvoa käytetään valmispakattujen Pirkka-tuoretuotteiden, kiinankaalin, purjon ja nippusipulin pakkausmateriaalina.

Biokalvo on valmistettu tärkkelyspohjaisesta uusiutuvasta raaka-aineesta, eikä se sisällä geenimuunneltuja organismeja. Pakkaus voidaan hävittää kompostoimalla. Biohajoava pakkausmateriaali on myös hengittävä, joten se soveltuu erinomaisesti vihannesten pakkaamiseen.

- Materiaali on sertifioitu ja se täyttää sekä biohajoavuudelle asetetut kriteerit että vihannesten pakkaamiselle asetetut tuoteturvallisuus- ja laatuvaatimukset, kertoo Ruokakeskon tuotelaatupäällikkö Heini Haverinen.

 

– Tuotteisiin on selkeästi merkitty, että pakkausmateriaali on valmistettu uusiutuvasta raaka-aineesta ja on sataprosenttisesti biohajoavaa. Odotamme mielenkiinnolla sitä, miten asiakkaat reagoivat uudistuneeseen pakkausmateriaaliin, kertoo Haverinen.

– Kalvon toimivuutta ja ominaisuuksia testattiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Testien perusteella muokkasimme tuotetta Ruokakeskon tarpeisiin soveltuvaksi, kertoo Plastirollin piiripäällikkö Jukka Kallionpää.

Pirkka-tuotesarjan yli 2 200 tuotteella on merkittävä asema osana K-ruokakaupan kokonaisvalikoimaa. Kesko kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon.